Table d’Hôte ofwel ‘aanschuiftafel’
Met enige regelmaat koken we voor onze gasten. De afgelopen jaren hebben we al veel verschillende mensen aan onze keukentafel gehad. Elke keer is het een avond met bijzondere ontmoetingen…
Wat is een aanschuiftafel?
Het achterliggende idee is eenvoudig: We wonen zelf ook in onze B&B en koken graag een lekkere maaltijd met verse ingrediënten voor onszelf. Als gasten aangeven dat ze mee willen eten doen we er nog een schepje bovenop en maken we er een complete driegangen maaltijd van. Voor de liefhebbers schenken we er ook een lekker bijpassend wijntje of ander drankje bij. Wij doen het werk en de gasten laten zich lekker verwennen. Eigenlijk is dit een ideale manier om een mooi dag in deze prachtige omgeving af te sluiten. Er zijn hier in de omgeving geen restaurants op loopafstand dus hoef je niet in de auto of op de fiets om te genieten van een goede maaltijd.
Wat eten we dan?
Het principe van een aanschuiftafel is ‘eten wat de pot schaft’. Onze menukeuze is wisselend, soms gerechten uit de klassiek Hollandse keuken, soms buitenlands zoals Italiaans, Marokkaans of Oosters, maar altijd met verse ingrediënten. Wij bedenken wat we eten maar gasten kunnen wel vooraf aangeven of ze vegetarisch zijn of dat we rekening moeten houden met bepaalde allergieën. Onderstaand vind je een greep uit de menu’s die we de afgelopen jaren voor onze gasten maakten.
Wanneer koken we?
Aangezien we ook werkzaamheden buitenshuis hebben moet het passen binnen onze agenda. Daarnaast moeten er natuurlijk ook inkopen gedaan worden. Als we er tijd voor hebben dan geven we dat een paar dagen van te voren aan. We benaderen dan ook de andere gasten zodat we een gezellige volle tafel hebben.
De kosten zijn 29,50 euro p.p voor een driegangen diner (prijs is excl. drankjes).
Kinderen van 4 tot 10 jaar eten mee voor de helft van de prijs.
Een greep uit menu’s die we de afgelopen jaren hebben geserveerd.
HERFSTDINER (12 okt. 2016)
Samen met Susan, Vincent en Rose genoten we van dit herfstdiner. We koken altijd met ingrediënten uit het seizoen en als het even kan ook met lokale producten. Zo kwamen de appels en stoofpeertjes uit onze eigen tuin.
Menu
Garnalencocktail met pittige saus.
——Pompoensoep met pompoenen van biologische boerderij ‘De Eerste’.
——Buffelrollade van de Buffelfarm uit Oldemarkt.
Gevulde paprika (uit eigen kas) met mouse van ansjovis.
Aardappelkransjes uit de oven.
——Warme apfelstrüdel met kaneelijs.
INDIAAS MENU (14 juli 2017)
De zussen Boermans uit België hebben inmiddels al meerder malen bij ons gelogeerd. In juli verbleven ze hier met de hele familie en hadden we met 10 personen een heel gezellige avond met een op de Indiase keuken geïnspireerd menu.
Menu
Naanbrood met een yoghurt-dip en pittige tomatensaus.
——Zomerse soep van zomererwten met munt en basilicumschuim.
——Romige curry van kip en saffraan met meiknolletjes.
Gefrituurde uien-beignets met chutney.
Rijst, Papadums, komkommersalade.
——Hangop met saffraan en kardemom, compôte van perzik en granaatappel.
VEGETARISCH MENU (20 Jan. 2018)
Voor familie Rietman en zoon Noah en fam. Berends kookten we op een natte grauwe januaridag een winters en vegetarisch diner. Juist op deze donkere winteravonden maken we het extra gezellig met kaarsen en onze warme houtkachel.
Menu
Blini met tomaat tapenade.
——Romige pastinaaksoep met truffelolie.
——Gebakken chips van dunne aardappelschijfjes.
Groenteterrine met geitenkaas en spinazie.
Geroosterde schelpen van venkel.
——Trifle van mascarpone met bosbessen.