B&B De Vrijstaten

B&B : Vakantie : Table d'Hôte : Weerribben

 

Overnachten in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Stijlvol genieten van de rust in een uniek natuurgebied: 
B&B appartement of Vakantiehuis


Klassiek menu met origineel amuse
Aug
14
7:30 PM19:30

Klassiek menu met origineel amuse

Op deze zondagavond hadden we vijf gasten aan tafel. Vanwege de beperkte beschikbare tijd op de dag zelf besloten we om een menu samen te stellen dat we grotendeels een dag eerder konden voorbereiden. Het werd een klassiek menu: 

  • Mooi ogende amuse van mozzarella-mouse met pesto en tomaat
  • Romige courgette soep van courgette uit eigen tuin
  • Meat Loaf met aardappelgratin en haricots-verts in spek
  • Pannacotta met witte chocolade en rabarber

Het bleek inderdaad handig om voor deze strategie te kiezen. Op de zondag zelf was weinig voorbereiding nodig. Tijdens het diner zelf hadden we tijd genoeg om een goed gesprek met onze gasten te voeren. Het werd dan ook een zeer geslaagde avond. 

View Event →
Volop zomer dus sla uit eigen tuin
Jul
30
7:30 PM19:30

Volop zomer dus sla uit eigen tuin

Zaterdagavond een menu met sjieke gerechten en wederom leuke gasten aan tafel. Als hoofdgerecht kozen we opnieuw voor lamsrack. Dit keer vergezeld van een risotto met saffraan. Dan moest de rest van het menu natuurlijk ook naar hoog niveau getild worden:

  • Cappuchino soepje van tomaatjes uit eigen kas en basilicumschuim
  • Fleurige salade met sla en eetbare bloemen uit eigen tuin
  • Lamsrack met rozemarijn, honing en tijm geserveerd met een saffraanrisotto
  • Eigengemaakte chocolademousse

Opnieuw een geslaagde avond met gezellige gasten. Het blijft leuk om telkens weer van een gezellige avond te genieten met mensen die je helemaal niet kent...

View Event →
Deze avond buffel op het menu
Jul
15
6:30 PM18:30

Deze avond buffel op het menu

We beginnen er langzamerhand in te komen. Opnieuw een menu met originele recepten bedacht. Voor deze avond kochten we een braadstuk van de buffel bij de lokale buffelfarm in Oldemarkt. We hebben dit langzaam gegaard in de crockpot. Het complete menu:

  • Amuse van geitenkaas salade
  • Romige spinaziesoep met garnalen
  • Langzaam gegaard braadstuk van buffel met krieltjes en tuinbonen
  • Mascarpone met perzik

De crockpot is een bijzonder handig apparaat. Je legt s'ochtends het vlees erin en laat het lekker de hele dag langzaam garen. Wel een vleesthermometer gebruiken om te bepalen wanneer het vlees gaar is.

View Event →
Geslaagde avond met oude bekenden
Jun
25
7:00 PM19:00

Geslaagde avond met oude bekenden

Het begint aardig te lopen met aanvragen voor onze aanschuiftafel.  Dit is alweer nr. 4. We kozen dit keer voor een mals lammetje in de vorm van een lamsrack in combinatie met kruiden uit eigen tuin. Het complete menu was als volgt:

  • Cappuchino soepje van prei met munt en tuinkers
  • Salade uit eigen tuin met buffelmozarella en gepoft tomaatjes
  • Lamsrack met tijm en honing geserveerd met een risotto met pompoen
  • Mascarpone yoghurt met bosbessen en rabarber

Een gezellige avond met bekende gasten die ook al bij ons vorige bedrijf op vakantie kwamen. Leuk dat ze dit jaar gelijk bij ons geboekt hebben. Een prettig weerzien...

View Event →
Beetje zenuwachtig voor de aanschuiftafel
Jun
18
6:00 PM18:00

Beetje zenuwachtig voor de aanschuiftafel

We zijn nog niet heel erg ervaren wat betreft het table d'Hôte gebeuren. We hebben er inmiddels een paar gedaan maar het is nog een beetje zoeken naar het juiste ritme. Voor vanavond hebben we klassieke asperges met hollandaise saus op het menu. Nu maar hopen dat 'ie niet gaat schiften ;-) Het menu is als volgt:

  • Romige preisoep met tuinkruiden
  • Salade uit eigen tuin met mozzarella en pesto
  • Asperges met ham en hollandaise saus
  • Mascarpone met rabarber en aardbeien

De gedekte tafel ziet er mooi uit. Annebel gebruikt speciaal hiervoor ons Ittala servies. 

View Event →
Eerste diner was een daverend succes
Dec
20
4:00 PM16:00

Eerste diner was een daverend succes

In december organiseerden we een eerste Table d' Hôte diner als vingeroefening. Het is de bedoeling dat we het hele seizoen door met enige regelmaat dergelijke avonden gaan organiseren. Gasten kunnen dan voor een vast bedrag per persoon aanschuiven.

Voor deze proefsessie hadden we aantal kritische kennissen uitgenodigd die onze kookkunsten moesten beoordelen. Het menu bestond uit een viergangen diner geïnspireerd op de kerst.

  • Amuse:
  • Voorgerecht:
  • Hoofdgerecht: Truffelrisotto met paddestoelen
  • Nagerecht:

De gerechten werden begeleid door een aantal bijpassen wijnen zoals een heerlijke Valpollicella.

De reacties waren zeer lovend. Het heeft ons gesterkt in ons idee dat dergelijke avonden heel gezellig en zinvol kunnen zijn.

View Event →