B&B De Vrijstaten

B&B : Vakantie : Table d'Hôte : Weerribben

 

Overnachten in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Stijlvol genieten van de rust in een uniek natuurgebied: 
B&B appartement of Vakantiehuis

E-bike's voor de verhuur

Nieuw in de verhuur

Sinds enkele weken beschikken we over een tweetal hagelnieuwe elektrische fietsen van Sparta. Aangezien het hier best wel eens wil waaien is dat geen overbodige luxe. Als je er eenmaal aan gewend bent wil je niets anders meer ;-)

De fietsen zijn voorzien van ons logo en bedoeld voor verhuur aan onze gasten.  kosten: € 17,50 per dag

Voorjaar in de Weerribben

Het voorjaar heeft zich in korte tijd uitbundig gemanifesteerd. Nog geen twee weken geleden werden we met onderstaand uitzicht wakker. Sneeuw op 26 april! Vandaag (8 mei) hebben we een weekend met zomerse temperaturen achter de rug, zijn alle bomen groen, kwaken de kikkers er lustig op los, bouwen de zwaluwen hun nest en vliegen libellen af en aan. Ongelofelijk mooi om te zien hoe snel de natuur kan veranderen. En hier beleef je die verandering heel intens...

Rook in de Ribben

'Rook in de Ribben', een gevleugeld gezegd in dit jaargetijde...


In de wintermaanden zijn de rietsnijders actief. In dit gebied wordt het bekende Kalenberger riet gesneden. Een hoge kwaliteit riet voor dakbedekking. Niet voor niets staan hier zoveel huizen met een rieten kap.

In deze periode wordt het riet gesneden en bijeengebonden voor de riethandelaars. Overal zie je de opgetaste bundels liggen en zijn mannen aan het werk in het rietland. Het afval wordt ter plekke verbrand en zo kringelen elke dag witte rookwolken boven het gebied. 

Aletta Jongschaap en Susan Oosterlaar werkten de afgelopen jaren aan een uniek boek over de cultuur van het rietsnijden. Het boek is te bestellen op www.rietboek.nl