B&B De Vrijstaten

B&B : Vakantie : Table d'Hôte : Weerribben

 

Overnachten in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Stijlvol genieten van de rust in een uniek natuurgebied: 
B&B appartement of Vakantiehuis

How about breakfast?

Ontbijt niet standaard inbegrepen

We krijgen nogal eens de vraag waarom het ontbijt niet standaard is inbegrepen. Onze B&B beschikt over een appartement en vakantiehuis die zijn ingericht met een volledige functionele keuken. Er zijn dan ook regelmatig gasten die graag hun eigen gang willen gaan en zelf ontbijt klaar willen maken. Daarom is het ontbijt bij ons optioneel. 

Uitgebreid ontbijt voor slechts een tientje

Wie bij ons aan de keukentafel wil ontbijten krijgt een uitgebreid ontbijt met vers gebakken broodjes, vers geperste jus d'orange en een gekookt of gebakken eitje naar keuze. We serveren ook altijd een warm bijgerecht in de vorm van worstjes of pancakes.

 

Historie van ons pand

Het pand waar sinds begin van dit jaar onze B&B in is gevestigd heeft een bijzondere geschiedenis. Op de plek waar ooit een oud boerderijtje heeft gestaan werd begin jaren zestig het beheerskantoor van Staatbosbeheer gebouwd. Staatsbosbeheer begon in 1956 enkele rietlanden in De Weerribben op te kopen. In 1957 volgde de Boonspolder, een moerasbos met een grote kolonie purperreigers. De jaren daarna werd vrijwel het gehele gebied van De Weerribben staatsnatuurreservaat, de voorloper van het huidige Nationaal Park.

Kantoor en boswachterswoning

Het pand aan de Hoogeweg had een multifunctionele bestemming. Het werd gebruikt als kantoor en als woonhuis van de boswachter. In de jaren tachtig verhuisde Staatsbosbeheer naar de huidige locatie aan de Kalenbergergracht en werd het pand aan de Hoogeweg afgestoten. De huidige gebiedsmanager van Staatsbosbeheer kwam laatst een oude foto tegen en was zo vriendelijk om deze langs te brengen zodat we de ingelijste foto konden inscannen...

Datum van de foto is niet bekend, vermoedelijk ergens in de jaren zestig.