B&B De Vrijstaten

B&B : Vakantie : Table d'Hôte : Weerribben

 

Overnachten in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Stijlvol genieten van de rust in een uniek natuurgebied: 
B&B appartement of Vakantiehuis

Rook in de Ribben

'Rook in de Ribben', een gevleugeld gezegd in dit jaargetijde...


In de wintermaanden zijn de rietsnijders actief. In dit gebied wordt het bekende Kalenberger riet gesneden. Een hoge kwaliteit riet voor dakbedekking. Niet voor niets staan hier zoveel huizen met een rieten kap.

In deze periode wordt het riet gesneden en bijeengebonden voor de riethandelaars. Overal zie je de opgetaste bundels liggen en zijn mannen aan het werk in het rietland. Het afval wordt ter plekke verbrand en zo kringelen elke dag witte rookwolken boven het gebied. 

Aletta Jongschaap en Susan Oosterlaar werkten de afgelopen jaren aan een uniek boek over de cultuur van het rietsnijden. Het boek is te bestellen op www.rietboek.nl